header_honden

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

A    B   C    D    E    F    G    H       J    K       M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X       Z

Mountain Cur

 

groot wild jager - veel beweging nodig - speurhond - agressief karakter - wasberenjager

 
LAND VAN HERKOMST : Amerika

GESCHIEDENIS
De Europese genen zijn rijkelijk vertegenwoordigd in de Amerikaanse curs. Veel van de hounds die door immigranten naar Amerika werden meegenomen, werden samengebracht met de curs. Uit deze combinatie van honden ontstond een ongewone hound. Hij heeft een onuitputtelijk levensritme en is in staat zich zeer goed aan te passen, van het ritme van de Polka tot aan de onnavolgbare maten van de Indiaanse oorlogsdansen. Men gelooft dat deze historische zwerver van de Ohio River Valley sporten van de Indian Cur's genen in zich draagt, naast die van andere hounds en herdershonden. Hij wordt voornamelijk gebruikt als opjager, maar is ook geschikt als achtervolger.

IDEALE RASKENMERKEN
Deze stevige, krachtige werkhond ziet eruit als een echter cur, hoewel dit soms iets te typisch is. De vacht is meestal iets langer dan die van de andere hounds; in principe is hij echter kort. Kleuren : gestroomd, zwart/tan, blauw, geel tot geelbruin. Het gewicht gaat van 16 tot 29 kg. De staart van deze hound met zware botstructuur wordt vaak gecoupeerd. Fokkers melden vol trots dat sommige pups geboren worden zonder staart.
AARD
Dit is geen onderdanige, gemakkelijk te hanteren hound. Deze curs hebben geleerd om snel beslissingen te nemen en overschrokken te zijn. Zij zijn taai genoeg om een confrontatie aan te gaan met een woedende, zeer grote wilde kat. Tijdens de achtervolging zijn ze stil, en ze zijn goede waakhonden. De Mountain Cur is echter niet geschikt voor het leven in een buitenwijk, waar er geen werk voor hem voorhanden is.

 

naar hondenrassen >>

 

Nieuwe pagina 1

copyright WorldwideBase 2005-2009