header_honden

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

A    B   C    D    E    F    G    H       J    K       M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X       Z

Nenets Herding
Laika

 

ideale gezelschapshond - kuddebewaker van schapen - bestand tegen alle weerstypen - goede waakhond

 
LAND VAN HERKOMST : Rusland

GESCHIEDENIS
Net als de Samojeed nomaden die de Samojeed ontwikkelden en inzetten, hield de Nentsy stam de Nenets Laika. Toegeven, dit is een simplificatie, want deze nomaden dachten absoluut niet na over de specific atie van het concept 'ras'. De Nenet Laika is een werkende en toch ook warme hond. Hij vervulde zijn taken als bewaker en herder. Er werd beweerd dat de Nenet Laika eigenlijk de Samojeed is van zijn land van oorsprong. Het hondeninstituut van de Sovjet Unie interesseerde zich zeer voor deze Laika. Zij beschouwden dit ras als het uitverkoren herdersras. Sindsdien neemt de hond deel aan programma's voor het werken met rendieren, en wordt het gebruik van deze honden gestimuleerd.

IDEALE RASKENMERKEN
Hij is middelgroot en symmetrisch in balans. De Nenets Laika lijkt qua type en uiterlijk sterk op de Samojeed. Hij werd nooit naar kleur gefokt en kan grijs, zwart, wit, of tan, effen of bont zijn. Het hoofd is wigvormig en krachtig. De oren zijn driehoekig en staand. De vacht is buitensporig overvloedig, vaak verhult deze het spierenstelsel en de verbazingwekkende contouren van het dier. De vacht vormt een kraag en dikke wollen broek rond de lendenen. De schofthoogte bedraagt 41 tot 46 cm en het gewicht 19 tot 23 kg.
AARD
Dit is een hond die houdt van werken. Hij is intelligent en een vrij-denker. Hij heeft weinig leiding nodig om zijn taak uit te voeren. Net als de Samojeed is hij door voortdurende contacten met de mens, zeer trouw en mensgericht.

 

naar hondenrassen >>

 

Nieuwe pagina 1

copyright WorldwideBase 2005-2009