header_honden

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

A    B   C    D    E    F    G    H       J    K       M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X       Z

New Guinea
Singing Dog

 

wilde hond - Paria oorsprong - zeldzaam ras - bestand tegen alle weerstypen

 
LAND VAN HERKOMST : Nieuw Guinea

GESCHIEDENIS
Deze Dingo-achtige hond vestigde zich in Nieuw Guinea. Het klimaat van het eiland varieert nogal en deze paria deie daar zwerft is veelzijdig en past zich gemakkelijk aan. Hij zwerft mee met de inboorlingen in de laaglanden en in de bergen. Het ras heeft zijn naam te danken aan het geluid dat hij maakt : een trillend en stemmige serie tonen die samensmelten tot een aanzwellend geheel. De muzikale kwaliteit van het geluid lijkt in niets op datgene dat andere honden voortbrengen - zelfs de prachtige stem van de speurhond benadert dit geluid niet. Het ras is zeer zeldzaam in Nieuw Guinea, maar leeft voort in een aantal dierentuinen over de ganse wereld.

IDEALE RASKENMERKEN
Deze middelgrote Paria is een geharde en goed gebalanceerde hond, met staande oren en een gemiddelde langharige vacht. Zijn kleuren zijn rood, of diverse tinten rood, met of zonder symmetrische witte aftekening. De schofthoogte bedraagt 35,5 tot 38 cm en het gewicht zo'n 9 kg. Het hoofd is redelijk breed en het lichaam is gepast gespierd. De middellange staart heeft een mooie pluim.
AARD
Het is bovenal een wilde hond, maar momenteel tam genoeg om zich door te mens te laten benaderen. Hij verdraagt dit echter niet te vaak. Operazangers hebben een speciale interesse in deze vocaal handige dieren, maar het karakter van de hond is zelfs nog afstandelijker dan dat van de diva's van wie hij attentie geniet.

 

naar hondenrassen >>

 

Nieuwe pagina 1

copyright WorldwideBase 2005-2009