header_honden

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

A    B   C    D    E    F    G    H       J    K       M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X       Z

Old English
Bulldogge

 

ideale gezelschapshond - veel beweging - stierenvechtersafkomst - goede afschrikker

 

LAND VAN HERKOMST : Engeland / Amerika

GESCHIEDENIS
Een zekere David Leavitt uit Pensylvenia was ontstemd over de Engelse Bulldog met zijn fok- en ademhalingsmoeilijkheden en startte in 1971 een project op om de 18de eeuwse Bulldog te herscheppen. Hij was niet zozeer onder de indruk van het vechtverleden van het oude ras, maar het doorzettingsvermogen en het gevaarlijk uiterlijk trokken Leavitt aan. Hij begon een hond te reconstrueren die zeker geen gelijke vond in de Bulldog van nu. Een fokprogramma waar Bull Mastiffs, Pit Bull Terriėrs, Amerikaanse Bulldogs en uiteindelijk de Engelse Bulldog aan deelnamen, leverde een moderne beschermer op die er niet alleen uitziet als een verdedigingshond, maar dat ook daadwerkelijk is. Dit is een hond die een inbreker kan verjagen zonder dat hij hoeft te bijten.

IDEALE RASKENMERKEN
Deze middelgrote hond lijkt het persoonlijk idee van de 'oorspronkelijke Bulldogge' van zijn schepper te zijn. Enorme kracht en atletische verfijning zijn duidelijk aanwezig in zijn samenstelling. Het matig gerimpelde hoofd is groot vergeleken met zijn lichaam. De schedel heeft diepe holten tussen de ogen. Een tweevoudige halskwab en half hangende lippen zijn gewenst. De oren zijn opstaand of geknopt. De snuit is kort en breed en het lichaam kort en gespierd. De rug is iets gebogen en sterk. De korte, dichte aanliggende vacht is rood gestreept; grijs of zwart op wit; effen wit; reebruin of rood op zwart met of zonder wit.

AARD
Dit is een Bulldog die functioneel en traditioneel tegelijk is. De Olde English Bulldogge is moedig en vastberaden zonder zich daarbij overdreven agressief te gedragen. Het is in feite een zeer vriendelijke hond die van nature een waakhond is. Zijn kracht maakt hem uitermate geschikt voor diegene die zo'n krachtpatser in de hand kan houden en in kan tomen.

 

naar hondenrassen >>

 

Nieuwe pagina 1

© copyright WorldwideBase 2005-2009