header_honden

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

A    B   C    D    E    F    G    H       J    K       M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X       Z

Oost Europese
Herdershond

 

hrikker

 
LAND VAN HERKOMST : Rusland

GESCHIEDENIS
De Oost-Europese Herdershond (of Ovtcharka - Wit-Russische Herdershond) is een directe afstammeling van de Duitse Herdershond. De Oost-Europeaan werd rond 1920 geboren, toen de eerste Duitse Herdershonden hun intrede in Rusland deden. De hond verspreidde zich oorspronkelijk vanuit Wit-Rusland, vandaar ook zijn alternatieve naam. Deze honden behoren tegenwoordig in het westen van de voormalige Sovjet Unie tot de meest populaire rassen. Het duurde niet lang voordat het oorspronkelijke ras karaktertrekken ontwikkelde die het meer geschikt maakte voor zijn Russische omgeving. Tegenwoordig is het ras hoekiger gebouw, iets meer gespierd en heeft een dichtere vacht.

IDEALE RASKENMERKEN
Dit is een solide werkhond. Hij is bijna vierkant van bouw en heeft een sterke rug, een diepe borst en vrij grove heupen. Het lichaam is bedekt met een dichte dubbele vacht, die de hond beschermt tegen de ergste Russische winters. Het hoofd is mooi gevormd net als bij de Duitse Herder. De schedel en snuit van de Oost Europese Herdershond zijn echter dikker. De kleur is zwart en zwart/tan (met zadel), wit en gestroomd is ook toegestaan maar komt weinig voor. De schofthoogte bedraagt 61 tot 74 cm en het gewicht 35 tot 48 kg.

AARD
De Oost-Europeaan is een metgezel en werker vol moed. Hij is plezierig, innemend, intelligent en vastberaden. Buiten Rusland komen er geen exemplaren voor.

 

naar hondenrassen >>

 

Nieuwe pagina 1

copyright WorldwideBase 2005-2009