header_honden

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

A    B   C    D    E    F    G    H       J    K       M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X       Z

 Paria's

 
   

Laat ons toegeven, Paria is in de letterlijke betekenis geen woord dat men graag toekent aan zijn hondje. Het woord Paria betekent in feite aaseter of verschoppeling. Dergelijke omschrijving is nauwelijks van toepassing hier, hoewel het woord in de algemene betekenis goed past bij deze groep 'wilde' honden, waarvan er maar een handjevol overblijven.
Veel Paria's komen uit het noorden van Afrika en het zuiden van AziŽ. De bouw van deze honden is zeer verschillend en ze hebben soms een onevenwichtige aard. De Dingo uit AustraliŽ is wellicht de meest bekende, en is een goed voorbeeld van dit ras. Het is deze hond in het bijzonder die meestal niet eens beschouwd wordt als een hond, en zeker niet als een huisdier.
De Basenji echter is een prachtig huisdier waarvan men denkt dat hij afstamt van een paria-hond. Inbegrepen in deze groep zijn ook een aantal haarloze honden, die het ideale huisdier kunnen zijn bij de juiste eigenaar. De kleine haarloze rassen zijn onderverdeeld in de groep van de kleine gezelschapshonden. De paria's als huisdieren zijn goede huisdieren en hebben zich over het algemeen goed aangepast aan deze leefgewoonte.
De Canaan Dog en de Basenji zijn daar de meest sprekende voorbeelden van.
 

Basenji
Canaan Dog
Carolina Dog
Dingo
Hawaiian Poi Dog
Ishtarenhund

Mexicaanse Naakthond
New Guinea Singing Dog
Peruaanse Haarloze Hond
Peruaanse Inca Orchid Moon-flower Dog
Tahltan Bear Dog
Telomian
 

naar hondenrassen >>

 

Nieuwe pagina 1

© copyright WorldwideBase 2005-2009