header_honden

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

A    B   C    D    E    F    G    H       J    K       M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X       Z

Patterdale
Terriėr

 

klein wild jager - veel beweging nodig - ratterriėr - goede waakhond

 
LAND VAN HERKOMST : Engeland

GESCHIEDENIS
Dit is een product van het Yorkshire en het Lake District van Engeland. De Patterdale is een stevige werkhond. De naam Patterdale komt van een plaats in Cumbria, waar de honden veel voorkwamen. Fokkers zijn enkel geļnteresseerd in zijn werkmogelijkheden. Zelfs op vandaag verschillen de types iets van elkaar. Een fokker grapte dat de regels die door tentoonstellingen worden voorgeschreven (trouw aan de subtiele en grillige nuances van esthetisch plezier) zo onbelangrijk zijn dat, als het zo was dat een hond beter zijn werk kon doen als hij twee hoofden had, we onmiddellijk deze hond zouden nemen voor dat kenmerk.

IDEALE RASKENMERKEN
Brutaler en sterker dan welke Terriėr dan ook, is deze goed gebouwde kleine hond van slecht 30,5 cm hoog en 5,5 tot 6 kg zwaar. Zijn kleine afmetingen kunnen gebruikt worden als de omgedraaide schaal om zijn vasthoudendheid en sportiviteit te meten. De vacht is bestand tegen elk weer en is kort en ruig. De kleur is zwart, rood, chocoladebruin en zwart/tan.

AARD
Hoewel de kleine afmetingen van de Patterdale hem zou kunnen kwalificeren als een kleine gezelschapshond of schoothond, maken zijn bekwaamheden en sportiviteit van hem een echte Terriźr, en zijn pure moed eist dat hij in feite ook in de groep van de Mastiffs geplaatst wordt. Deze hond is niet geschikt voor mensen die niet van Terriėrs houden, of mensen met een zwak hart. Beweging en een slimme prooi is wat deze hond echt nodig heeft om zijn lust voor de jacht te verzadigen en zich goed te voelen.

 

naar hondenrassen >>

 

Nieuwe pagina 1

© copyright WorldwideBase 2005-2009