header_honden

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

A    B   C    D    E    F    G    H       J    K       M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X       Z

 Rasloze honden 

 
   

Raslozen

 

De vacht
Ben je in het bezit van zo'n gezellige viervoeter zonder ras, een wezen dat in de volksmond wel eens een 'Boomer' wordt genoemd ?
Terecht ben je trots op zo'n prachtexemplaar. Alleen zit je dan wel met een probleem in verband met zijn vachtver-zorging opgezadeld. Er is namelijk geen rasstandaard voorhanden die als leidraad kan dienen.
Als je zo'n lieve rasloze pup koopt, kan je maar heel moeilijk voorspellen hoe zijn vacht er zal uitzien als hij volwassen is. Er zijn trouwens ook nog heel wat andere kenmerken die je op dat moment moeilijk kan inschatten. Daardoor kan  het gebeuren dat je volwassen lieveling (in tegenstelling tot wat je had verwacht) een opulente weelderige vacht ontwikkelt, of krullen die de rechtgeaarde poedel groen van jaloezie doen uitslaan, of een vacht die perfect getrimd kan worden.
Laten we eerst even de langharige bekijken. Als je zijn vacht niet klitvrij kunt houden, dan is een regelmatig bezoek aan het trimsalon een uitgelezen uitkomst. Deze vakmensen zullen je graag met raad en daad bijstaan om je 'menghondje' een juiste behandeling aan te meten, zonder meteen een schaar of tondeuse boven te halen. Misschien kan je viervoetige makker er beeldig uitzien met zijn langharige mantel, mits een beetje fatsoenering, met andere woorden het verwijderen van overtollig haar aan buik, voeten en voor de ogen.
Ook krullen kunnen een leuk zicht zijn. Een mooie haarsnit, aangepast aan de persoonlijkheid van de hond (je bent hier tenslotte niet gebonden aan de standaard of aan de mode), kan voor een verbluffend resultaat zorgen.
De sympathieke bastaard (al gebruik ik dat woord niet graag), met een eerder harde, ruige vacht, kan na een vakkundige trimbeurt zo mooi te voorschijn komen, dat hij haast onherkenbaar geworden is voor zijn baasje.
En trimmen is hierbij ook nuttig. Zoals alle trimrassen moet ook deze knaap minstens twee keer per jaar van zijn harde, dode haren ontdaan worden. Doe je dat niet, dan kunnen ze irritatie veroorzaken, met als gevolg huidproblemen.

Het is dus zeker geen overbodige luxe om je hond regelmatig naar het trimsalon te brengen, zelfs al heeft hij geen ronkende stamboom !
 

 

naar hondenrassen >>

 

Nieuwe pagina 1

copyright WorldwideBase 2005-2009