header_honden

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

A    B   C    D    E    F    G    H       J    K       M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X       Z

Rastreador
Brasileiro

 

groot wild jager - bestand tegen alle weerstypen - speurhond - goede afschrikker

 
LAND VAN HERKOMST : BraziliŽ

GESCHIEDENIS
De Rastreador Brasileiro of Braziliaanse Speurhond werd door de Braziliaanse jager Oswalde Aranha Filho geschapen, om de Zuid-Amerikaanse jaguar op te sporen. De hond moest sterk zijn en geen angst kennen om deze machtige kat na te jagen. Bovendien moest hij een uithoudingsvermogen hebben dat hem in staat stelde om deze jacht, die over een bijna onbegaanbaar terrein gaat, gemiddeld zes tot zeven uur vol te houden, en dat zonder het spoort te verliezen. De belangrijkste bijdragen aan dit ras leverden verschillende Amerikaanse Foxhounds. Hierna werden zij gekruist met de Amerikaanse Coonhounds (de Treeing Walker en Bluetick Coons). Volgens een andere bron werden ook Duitse Herders gebruikt. Het is een geducht ras dat voortreffelijke kwaliteiten bezit en geschikt is voor alle weersomstandigheden. Zijn afkomst doet hier niets van af.

IDEALE RASKENMERKEN
Deze hond heeft een vlak hoofd, met een geringe stop. Hij heeft metallic gele ogen, een krachtige diepe borst en een sabelachtige staart. Dit zijn zowat de belangrijkste kenmerken van deze uitbundige Braziliaan. Deze hond is gebouwde op uithoudingsvermogen en kracht. De vacht is kort en voelt ruw aan. De oren zijn lang en hangen langs het hoofd. De schofthoogte bedraagt zo'n 63 tot 69 cm en het gewicht 22 tot 27 kg. De kleur van de Rastreador is wit (soms bruin) met blauwe, kastanje of zwarte tekening.
AARD

De Rastreador neemt zijn agressieve jachtinstincten niet meer naar huis. Het is een ijverige en  vlijtige waakhond en metgezel.

 

naar hondenrassen >>

 

Nieuwe pagina 1

© copyright WorldwideBase 2005-2009