header_honden

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

A    B   C    D    E    F    G    H       J    K       M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X       Z

Roemeense
Herdershond

 

zeldzaam ras - bestand tegen alle weerstypen - agressief karakter - kuddedrijver

 
LAND VAN HERKOMST : RoemeniŽ


GESCHIEDENIS
Men kan de oorsprong van deze hond in het bergachtig gebied in het Oosten van RoemeniŽ vinden, waar naar alle waarschijnlijkheid verschillende Slavische honden met Turkse honden werden gekruist, om een bewaker te scheppen die duidelijk te onderscheiden was van het gevaarlijkste roofdier : de wolf. Het resultaat was een witte, vaak gevlekte, hond die op ruig terrein een zeer geschikte waakhond was. De Roemeense Herder of Carpathian Sheepdog is nu echter zeer zeldzaam. Hij komt niet buiten zijn geboorteland voor.

IDEALE RASKENMERKEN
Deze hond heeft zware botten en is goed gespierd. Hij heeft een korte nek. Zijn hoofd bestaat uit een grote schedel, diep gelegen ogen, sterke kaken en een dikke snuit. De schofthoogte gaat van 58,5 tot 66 cm en het gewicht van 32 tot 45 kg. De dikke vacht is halflang. Hij is gewoonlijk wit van kleur met pied (bruine) vlekken. Soms is hij helemaal wit. Er wordt beweerd dat er ook bruine Roemeense Herdershonden voorkomen. Dit is beslist een zeer gespierde hond. Hij maakt veel indruk op de liefhebbers met zijn snelle reflexen en zijn enorm uithoudingsvermogen.
AARD

Deze nogal oorlogszuchtige hond heeft een afschrikwekkende stem en een stevige grip met zijn tanden. De Roemeense Herder is beslist een ruige tegenstander, waarmee de meeste van ons beter geen ruzie kunnen maken. Hij heeft een sterk territoriumgevoel en het is dus vrij gevaarlijk om over zijn grens te gaan. Hoewel het een uitstekende bewaker is, is het geen dier om liefdevol in huis op te nemen.

 

naar hondenrassen >>

 

Nieuwe pagina 1

© copyright WorldwideBase 2005-2009