header_honden

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

A    B   C    D    E    F    G    H       J    K       M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X       Z

Russkaja
Spaniel

 

ideale gezelschapshond - klein wild jager - goede waakhond - retriever

 
LAND VAN HERKOMST : Rusland


GESCHIEDENIS
De jachthonden bestaan al sinds vele generaties in Rusland. Van veel van de oude Russische honden werd gezegd dat zij veel op de Europese rassen leken. De Russische Retriever zou bijvoorbeeld bijna door kunnen gaan voor een Golden Retriever  uit dat tijdperk en de Russische Setter voor de Engelse Setter. De Russische Spaniel is bijlange niet zo oud als eerdergenoemde rassen, maar hij stamt waarschijnlijk net als die andere Russische jacht-rassen, af van de jachthonden van het vasteland en van de Engelse Pointer. Hij is veelzijdig in zijn jacht-mogelijkheden en is in staat om wild op te sporen, op te jagen en op te halen. De eend, de kwartel, de kwartelkoning en de overloper maken deel uit van zijn gevleugelde prooi. De wilde geit en de haas, van zijn landprooi.

IDEALE RASKENMERKEN
De gematigd kleine Russische Spaniel mag slechts zo'n 38 tot 43 cm hoog zijn, maar hij is niet minder bekwaam of uitgebalanceerd dan de grotere, meer gespierde jachthonden. De gewenste vacht is zijdeachtig met goede bevedering op de oren en losse franjes op buik en benen. De kleur van de Russische Spaniel is meestal wit met een donkere tekening  (zwart, bruin, lever) die voorkomt op het lichaam en meestal op het hoofd en oren.
AARD

Voor hun Russische eigenaars zijn deze Spaniels ongeėvenaard in hun toewijding en bekwaamheden. Naast hun indrukwekkende werk op het veld zijn deze spaniels goedaardige huisdieren en betrouwbare waakhonden.

 

naar hondenrassen >>

 

Nieuwe pagina 1

© copyright WorldwideBase 2005-2009