header_honden

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

A    B   C    D    E    F    G    H       J    K       M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X       Z

Stephens Stock

 

ideale gezelschapshond - groot wild jager - eenvoudig vachtonderhoud - speurhond

 
LAND VAN HERKOMST : Zuid Amerika

GESCHIEDENIS
Na een eeuw van zuiver fokken werden in 1970 de 'little blacks' van Hugh Stephens als een afzonderlijk ras erkend. Deze hond behoort tot de vijf erkende types van bergcurs in het Amerikaanse Zuiden. Het Stephens type heeft de voorkeur van vele jagers door zijn stem, die een groot bereik heeft, en zijn liefde voor de jacht. Dit zijn geweldige en moedige jagers, ondanks het feit dat ze te klein zijn om een bergleeuw of beer in hun eentje aan te pakken.

IDEALE RASKENMERKEN
Dit is een kleine, compacte houndachtige bergcur, die zwart gekleurd is (witte tekening is toegestaan). Andere kleuren zijn niet toegestaan. De schofthoogte bedraagt 40 tot 59 cm en het gewicht 16 tot 25 kg. Hij is slank en heeft een korte vacht. Zijn gladde uiterlijk wordt gecomplementeerd door een klein hoofd en een smalle snuit. Het ras heeft een kenmerkende rattenstaart. Het goed ontwikkelde spierenstelsel is duidelijk aan het lichaam af te zien - het lichaam is pezig en strak zonder overtollig vet.
AARD

De Stephens Stock of Stephens Cur zijn gevoelig en gemakkelijk af te richten. Ze zijn ontvankelijk voor de juiste aanpak met het juiste gevoel. Ze zijn meer dan geschikt als huisdieren. Deze honden willen zeer graag werken en worden daarom niet aanbevolen aan niet-jagers. Die kunnen zich wel tot hen aangetrokken voelen vanwege hun kleine afmetingen en het feit dat zij weinig verzorging behoeven.

 

naar hondenrassen >>

 

Nieuwe pagina 1

copyright WorldwideBase 2005-2009