header_honden

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

A    B   C    D    E    F    G    H       J    K       M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X       Z

Zichthonden

 
   


De honden die de mens 'zichthonden' heeft genoemd, zijn honden die jagen met de hulp van hun gezichtsvermogen.  Deze honden bevinden zich in de groep van honden waarmee de mens het langst bekend is.
Deze rassen zijn ontstaan in het Midden-Oosten en delen van het zuiden van de voormalige Sovjetunie en Afrika. Over het algemeen hebben deze honden een lichte botstructuur en een glad uiterlijk.
Als huisdieren zijn de zichthonden prachtige en elegante metgezellen. De
Barzoi, een voorbeeld uit deze groep, is een populaire hond bij de gegoede kringen in de Verenigde Staten en in Groot-BrittanniŽ. Zichthonden zijn nooit enorm populair geweest. In de Verenigde Staten bezit de Afghaanse Windhond het grootste aantal liefhebbers.  Door hun relatief grote afmetingen hebben de zichthonden een behoorlijke hoeveelheid ruimte van doen.
De meeste exemplaren van deze rassengroep zijn gladharig  en dit vergemakkelijkt natuurlijk de verzorging en het onderhoud van de vacht. Beweging is voor de zichthond van het allergrootste belang. Je moet wel weten dat veel van de zicht- of staarhonden gebruikt werden om op wolven of andere ontzagwekkende vijanden te jagen. Hun behoefte om hun lange ledematen te strekken en om hun frustraties eruit te rennen is de sleutel tot het uitrafelen van hun lichamelijke en geestelijke kronkels. De zichthonden hebben de neiging om zich waardig en afstandelijk te gedragen. Ze hebben geen behoefte aan onnodig geknuffel maar zijn betrouwbare en aantrekkelijke metgezellen, die altijd hun waardige en koninklijke houding bewaren.
 

Afghaanse Windhond
Azawakh
Banjara Greyhound
Barzoi
Chortaj
Cirneco Dell'Etna
Engelse Greyhound
Galgo EspagŮol
Ierse Wolfshond
Kangaroo Hound
Lurcher
Magyar Agar

Mahratta Greyhound
Pharaoh Hound
Podenco Ibicenco
Podenco Portugueso
Rampur Greyhound
Rhodesian Ridgeback
Saluki
Schotse Deerhound
Sloughi
Taigan
Tasy
Whippet

 

naar hondenrassen >>

 

Nieuwe pagina 1

© copyright WorldwideBase 2005-2009