header_vissen


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

 

De barracuda

 

Vissenpagina klik hier >>

 
  [BARRACUDA]Barracuda's, de vissenfamilie Sphyraenidae van de onderorde Barracuda's (Sphyraenoidei) uit de orde van de Baarsachtigen. De familie telt n geslacht (Sphyraena) met achttien soorten. De grootste soorten worden tot drie meter lang (o.a. de Atlantische barracuda, S. barracuda), de kleinere ongeveer dertig cm. Barracuda's zijn snelzwemmende, agressieve vissen. De grote soorten kunnen zwemmers en duikers aanvallen en komen zowel langs de kust als ver in open zee voor. Barracuda's leven doorgaans in scholen en vallen andere in scholen levende vissen aan. De eieren worden vrij in het water afgezet en drijven tot ze uitkomen in de bovenste waterlagen. In de Middellandse Zee en oostelijke Atlantische Oceaan komt S. sphyraena voor, die tot een meter lang kan worden.

In de tropische en subtropische zeen komen 18 soorten voor. Een typische vertegenwoordiger is de Atlantische barracuda. Deze lijkt, met zijn langgerekte lichaam van meer dan anderhalve meter en zijn spitse kop, op een snoek. Zijn onderkaak die wat naar voren steekt, is voorzien van spitse, krachtige tanden. Hierdoor ziet hij er angstaanjagend uit.

De barracuda is een solitair levend dier dat op allerlei vissen jaagt. Wanneer hij zich bedreigd voelt of wanneer hij geprovoceerd wordt valt hij ook mensen aan. In de paaitijd komen de barracuda's in groepen bijeen.

 
   

Nieuwe pagina 1uw eigen startpagina

copyright WorldwideBase 2005-2009