header_vissen


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

 

de Blauwe haai

 

Vissenpagina klik hier >>

 

De blauwe haai die tot de kraakbeenvissen wordt gerekend leeft in tropische en subtropische zeeŽn. Men treft hem zowel in de Atlantische Oceaan aan als in de Stille en de Indische Oceaan. Kleinere exemplaren ziet men af en toe zelfs in de Noord- en de Oostzee. In de wintermaanden verblijven blauwe haaien regelmatig in warmere wateren.

De blauwe haai heeft een slank lichaam met een lengte van drie tot vier meter en hij heeft een zeer spitse snuit. Aan de bovenkant is hij grijs tot donkergrijs van kleur, aan de zijkanten is hij iets lichter. Aan de onderkant is hij sneeuwwit.

Overdag verblijft de blauwe haai op een diepte van ongeveer 100 meter, 's nachts komt hij aan de oppervlakte en trekt daar baantjes. Dan ziet men de punten van de rug- en staartvin uit het water steken. Het is niet onweerlegbaar bewezen, dat deze haai ooit mensen heeft aangevallen.

Het voedsel van een blauwe haai bestaat uit inktvissen, vissen en zeevogels. Deze altijd hongerige haai zwemt hij ook graag schepen achterna om het keukenafval op te eten.

Vrouwtjes van de blauwe haai brengen wel 50 tot 60 goed ontwikkelde jongen ter wereld. Deze moeten nog lang begeleid en verzorgd worden.

 
   

Nieuwe pagina 1



uw eigen startpagina

© copyright WorldwideBase 2005-2009