header_vissen


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

 

de Snoekbaars

 

Vissenpagina klik hier >>

 
  De snoekbaars is de grootste Europese baarsachtige. Hij leeft overwegend in meren en in grotere rivieren.
Zijn lichaamslengte bedraagt tussen de 70 en de 130 centimeter. Hij is zilverachtig van kleur met groen-grijze nuances die op de rug iets donkerder worden. Hier bevinden zich de twee rugvinnen die typerend zijn voor de baarsachtigen. De eerste vin is bedekt met stekels.
De baars is vooral in de ochtend- en avonduren op zoek naar een prooi, in het troebele water. Hij voedt zich met allerlei kleine visjes, ook met soortgenoten. Wanneer hij rust, vindt men hem vaak dicht bij de bodem.
De paaitijd begint in het voorjaar en eindigt vroeg in de zomer. Op een zogenaamde paaiplaats zet het vrouwtje de eitjes af, in een kuiltje van zand of van steen. Daar bevrucht het mannetje ze onmiddellijk. Hij bewaakt de eitjes totdat de jongen uitkomen.
 
   

Nieuwe pagina 1



uw eigen startpagina

copyright WorldwideBase 2005-2009