header kids

 


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

 

 De drie biggetjes

 

Meer sprookjes : klik hier >>

 
Er was eens een oude big en die had drie biggetjes. Ze had alleen niet genoeg eten voor alle biggetjes en daarom stuurde ze ze één voor één op pad. Ze hoopte dat ze gelukkig zouden worden.

Het eerste biggetje ontmoette een man in het bos die allemaal stro op zijn rug had. Het biggetje bedacht dat hij daar wel een mooi huisje van zou kunnen bouwen en vroeg aan de man of hij wat mocht hebben. Hij bouwde een mooi huisje waar hij in ging wonen.

Een paar dagen nadat zijn huisje klaar was kwam er een wolf langs. De wolf riep: 'Biggetje, biggetje laat me erin.' Het biggetje antwoordde: 'Ik kijk wel uit! Blijf jij maar lekker buiten!' De wolf werd nu erg boos en riep: 'Pas maar op! Anders blaas ik je huisje uit elkaar!' Hij blies heel hard en het huisje viel om. Het biggetje werd opgegeten door de wolf.

Het tweede biggetje werd ook de wijde wereld in gestuurd. Hij kwam onderweg een man met takken op zijn rug tegen. Hij vroeg aan de man of hij wat van de takken mocht hebben om een huisje te bouwen. En ook hij bouwde een mooi huisje waarin hij ging wonen.

Maar ook hier duurde het niet lang voordat de wolf ook het huisje van de tweede big had omgeblazen.

Het derde biggetje ging nu ook op pad. Deze was slimmer en bouwde een huisje van steen. Ook dit keer kwam de wolf, maar tot de grote verbazing van de wolf kreeg hij het huisje niet omver. De wolf was woedend. Hij bedacht een plannetje en zei tegen het biggetje: 'Biggetje, ik weet een veldje met mooie wortels.' Het biggetje werd nieuwsgierig en vroeg: 'Waar dan?' De wolf antwoordde: 'Achter het huis van boer Jansen in zijn tuin, we kunnen er samen heen als je wilt, dan haal ik je om 11 uur op.' Het biggetje zei: 'Ja dat is goed, tot morgen.'

Het biggetje ging al om 10 uur naar het veldje van boer Jansen en had al een hele zak vol met wortels toen hij om halfelf thuiskwam. De wolf kwam om elf uur aan de deur en vroeg: 'Biggetje ga je mee?' Het biggetje antwoordde: 'Mee? Ik ben al terug en ik heb al een zak vol met wortels.'

De wolf was woedend, maar liet niks merken en bedacht iets nieuws.

'Biggetje , ik weet een boom met hele mooie appels!'
'Waar?' Vroeg het biggetje. 'In het park staat een hele mooie appelboom', zei de wolf, 'en omdat je de vorige keer al weg was, haal ik je deze keer om 10 uur op.'

De big ging alleen weer eerder weg, maar de boom was verder weg dan hij gedacht had en hij moest er ook nog in klimmen. Niet lang daarna kwam de wolf er weer aan. Hij was boos, maar hij liet weer niks merken en zei: 'Zo biggetje, zijn de appels lekker?' en het biggetje zei: 'Ja heel lekker, wil je er ook een? Wacht ik zal er een naar je toe gooien.'

Het biggetje gooide de appel zo ver van hem weg dat hij er achter aan moest rennen. En terwijl hij achter de appel aan rende, klom het biggetje uit de boom en rende naar zijn huisje toe.

De wolf wou het biggetje nog steeds opeten en bedacht weer een list. De volgende dag zou er een jaarmarkt zijn en de wolf wou hem er mee naar toe nemen. De wolf vroeg aan het biggetje: 'Biggetje, morgen is er een jaarmarkt in de stad, zullen we er samen naar toen gaan?' Het biggetje antwoordde: 'Ja dat lijkt me erg leuk, hoe laat kom je me ophalen?' De wolf wou hem nog eerder ophalen en zei: 'Ik kom je om 9 uur ophalen, sta je dan klaar?' Het biggetje zei ja.

De volgende dag ging het biggetje nog eerder weg dan normaal en om 9 uur was hij op weg naar huis. Hij had op de markt een regenton gekocht. Op de terugweg zag hij de wolf aankomen. Het biggetje stond boven op een heuvel en klom snel in zijn regenton.

Hij rolde in de regenton naar beneden langs de wolf. De wolf schrok heel erg en was bang voor de rollende regenton. De wolf bedacht zich en ging maar niet meer naar de jaarmarkt. Hij ging naar het huisje van het biggetje en vertelde het biggetje hoe bang hij wel niet was geweest. Het biggetje zei: 'Ha, ik heb je lekker bang gemaakt hè? Ik had een regenton op de jaarmarkt gekocht en daar was ik in gaan zitten.'

De wolf was woedend en wou nu echt het biggetje vangen en opeten. Hij klom op het dak van het huisje om door de schoorsteen naar binnen te komen. Helaas voor de wolf, het biggetje hoorde wat de wolf van plan was en zette een ketel heet water onder de schoorsteen. De wolf kwam naar beneden en plonsde gillend in de ketel. Het biggetje deed snel de deksel op de ketel en at hem 's avond op. Het biggetje leefde nog lang en gelukkig met een volle maag.
 
   

Nieuwe pagina 1

© copyright WorldwideBase 2005-2009