header actualiteit

 


 Worldwidebase start met een
eigen startpagina site ! Klik hier <<<<

 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

 

 Muziek actua

 
   
Shania Twain verkoopt meer dan 20 miljoen exemplaren van Come On Over  ( 8 december 2004 )
De Canadese zangeres Shania Twain is sinds kort de zesde artiest in de muziekgeschiedenis die meer dan 20 miljoen exemplaren van één album heeft verkocht in de Verenigde Staten.
Haar album Come On Over uit 1997 is inmiddels al 20 keer platina.
De 39-jarige zangeres van ondermeer That Don't Impress Me Much en Man I Feel Like A Woman staat er tussen Michael Jackson, The Eagles en Led Zeppelin.
1. The Eagles - Greatest Hits (1978) 28 miljoen exemplaren.
2. Michael Jackson - The Thriller (1982) 26 miljoen exemplaren
3. Pink Floyd - The Wall (1978) 23 miljoen exemplaren
4. Led Zeppelin - Led Zeppelin IV (1971) 22 miljoen exemplaren
5. Billy Joel - Greatest Hits (1985) 21 miljoen exemplaren
6. Shania Twain - Come On Over (1997) 20 miljoen exemplaren
Natuurtalent Sandrine verrassend eruit in Idool 2004  ( 6 december 2004 )
Sandrine Van Handenhoven, broer van voetballer Gunter, sneuvelde verrassend op een zucht van de finale. Natuurtalent Sandrine Van Handenhoven is verrassend uitgeschakeld in de Unplugged aflevering van Idool 2004. De Idooljury zat er ook nu weer naast, want haar naam zat als enige van de drie overgebleven finalisten niet in de prognose. Iedereen is er van overtuigd dat de 20-jarige studente uit Sint-Niklaas wel op haar pootjes gaat terechtkomen in de muziekwereld. Voor deze Unplugged aflevering kregen de drie van de jury elk een nummer opgelegd. Hun andere zelfgekozen nummer ging hen alledrie beter af.
Het opgelegd werk voor Sandrine werd Mad About You van Hooverphonic. Een erg overtuigende versie klonk het eensgezind op de jurybank. Nog meer lof kreeg Sandrine voor Emotions van Mariah Carey, waarbij haar stemkwaliteiten en ritmegevoel volledig tot hun recht kwamen. De jury sprak als vanouds in superlatieven over haar. “Ik kan het amper geloven dat jij een beginneling bent”, verklaarde jurylid Jean Blaute. “Talent en X-factor, je hebt ze beide”, zei jurylid Nina De Man bewonderend. “Je bent geboren in het land van de muziek”, aldus Jan Leyers. Heeft het rockdipje van vorige week Sandrine de das omgedaan? Of gingen de kijkers er automatisch al vanuit dat Sandrine sowieso in de finale terechtkwam?
Joeri Fransen had voor deze week nog nooit van Out Of Time van de Rolling Stones gehoord. Volgens Jean Blaute lag dat net in zijn voordeel: “Je kende het niet, maar je hebt er iets van gemaakt.” Eigen keuze Wicked Game van Chris Isaak lag Joeri (23) voor 100 procent. “Pure magie”, vond Nina De Man.
Wouter De Clerck (21) kende volgens de jury een minder dagje. Andere genres zoals rock waarmee hij een tent in vuur en vlam kan zetten liggen Wouter beter. Het opgelegde I Heard Through The Grapevine van Marvin Gaye en het ultieme Unplugged nummer Layla van Eric Clapton mochten van Jean Blaute iets minder koel, wat warmer.
Bij de ontknoping in het tweede deel, was het Joeri die als eerste te horen kreeg dat hij in de finale zat. Wouter zag de bui hangen en vreesde voor zijn uitschakeling, maar toch werd het Sandrine. Een mannenfinale dus volgende week. Wouter en Joeri brengen dan elk drie nummers en brengen samen een duet.