Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
 


A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z

Science & Nature Reptielen  
 Hoogtepunten
  De komodo varaan
D
eze varaan is met een gewicht van 150 kilo en een lengte van wel 3 meter, de grootste en zwaarste hagedis die we kennen!  Deze dieren leven op Komodo, Flores, Rinca en enkele zťťr kleine eilandjes er om heen. 
Lees verder...

     
  De groen leguaan
Deze dieren komen voor van Mexico tot in bijna heel Zuid- Amerika en leven voornamelijk in vochtige gebieden zoals tropische laagland bossen. Lees verder...
     
 
 Inhoud van reptielen
Reptielen De reptielenpagina
   
De reptielen of kruipende dieren zijn de eerste gewervelde dieren die zich volledig hebben ingesteld op het leven aan land. Ze hebben een gehoornde huid die ze beschermt tegen uitdrogen. Meestal is de huid geleed door middel van schubben of schilden, dit komt de beweeglijkheid ten goede. Soms zitten er stukjes been tussen de schubben of schilden. In tegenstelling tot hun voorouders, de amfibieŽn, vindt de voortplanting, door middel van een echte paring, altijd op het land plaats. In de eieren die op het land worden gelegd en die meestal een leerachtige schaal hebben ontwikkelt het jong zich totdat het levensvatbaar is. In het ei voorzien de dooier en verschillende membranen het jong van alle nodige voedingstoffen. Tegelijkertijd beschermt de schaal het embryo tegen roofdieren en uitdroging. Nadat het jong uit het ei gekomen is, is het in staat in leven te blijven op het land. De eerste reptielen hebben zich ongeveer 300 miljoen jaar geleden tijdens het late Carboon ontwikkeld. Dit gebeurde ongeveer 60 miljoen jaar nadat de eerste amfibieŽn aan land waren gegaan.