header_reptielen


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

 

de Anaconda

 

Slangenpagina klik hier

 

De grote anaconda, die tot de familie van de boa's behoort, leeft in Zuid-Amerika. Daar treft men ze aan in rivierdalen en op zandbanken van rivieren. De anaconda is met zijn ongeveer 9 meter lengte en 130 kilo de grootste reuzenslang. De anaconda is niet giftig.

Het grootste deel van de dag ligt de anaconda in het water en loert daar op prooi. Als de slang vogels of zoogdieren ziet die water komen drinken dan pakt hij ze. Hij houdt ze net zolang in een wurggreep tot ze dood zijn. De anaconda kan hoogstens 10 minuten onder water blijven voor hij naar boven moet komen om adem te halen. Soms ziet men de anaconda ook op bomen of in struiken op de loer liggen.

Zoals bij alle boa's worden de jongen levend geboren. De kleine slangen verlaten de eieren zodra deze, op een beschutte plaats, gelegd zijn.

Gewone Anaconda
De waterboa of gewone anaconda, die voorkomt in de regenwouden in Zuid-Amerika, kan een lengte van 9,6 m bereiken. Het is een van de twee grootste slangensoorten ter wereld (de andere is de netpython). Net als de python is de anaconda niet giftig, maar wurgt hij zijn prooi.
 

 

Slangenpagina klik hier

 

Nieuwe pagina 1uw eigen startpagina

copyright WorldwideBase 2005-2009