header_reptielen


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

 

De slang, een gemeen dier?

 

Slangenpagina klik hier

 

We kennen hem natuurlijk allemaal als het slechte serpent uit de Bijbel. In de Bijbel wordt de slang gezien als Satan (de Duivel). De slang was het slimste dier dat God had geschapen, hij haalde Eva over om toch van de boom te eten. Deze boom bevatte wijsheid en was alleen voor dieren bestemd. Door deze actie zijn Eva en Adam uit het paradijs geschopt. Natuurlijk blijft de slang terugkeren in het antieke boek dat toen (en tegenwoordig door sommigen nog steeds) voor de enige waarheid werd gezien. De meeste polyteďstische godsdiensten kennen de slang als een heilig dier en soms zelfs als godheid. Dan kunnen we denken aan de oude Egyptenaren (de slang op de kroon van farao). En in de bepaalde Afrikaanse cultussen, de slang werd daar gezien als de god van de wijsheid (goh waar komt dat vandaan?). Maar ja, deze godsdiensten waren met zijn aanhangers volgens de Bijbel nep en slecht. De Bijbel en zijn aanhangers hebben in de geschiedenis altijd een enorme macht gehad. Mensen dachtten bij het zien van slang altijd aan de slechte Duivel. Als je een slang tegenkwam, kwam je in feite dus de Duivel tegen die je zeker zou willen verleidden tot het uitvoeren van slechte acties. De angst voor slangen (serpenten) is dus al eeuwenoud. Geen wonder dat zoveel mensen deze fobie delen.

Kaa de slangKaa de slang, de hypnotiserende Python die Mowgli wil opeten, uit Disney's jungleboek. De vervelende film 'Anaconda', een veel te grote Anaconda terrorisseert een groep wetenschappers ergens in Zuid-Amerika. De slang is echt te groot, te gevaarlijk en te nep. Helaas voor Jennifer Lopez is dit geen beste film. Ze staat links op de foto.

AnacondaDe film The Craft, waarin 4 meiden zich bezig houden met hekserij. Opeens worden er in een huis enorm veel slangen (en meer "enge" dieren) tevoorschijn getoverd.
Het meisje in het huis is ontzettend bang, voor de Kousebandjes en de Pythons die zelfs uit kranen komen. Het hele huis is ervan vergeven.

Dan hebben we nog een scene uit de soap Goede Tijden, Slechte Tijden. Stefano Sanders ligt op bed samen met Benjamin gezellig te babbelen. Opeens zie je een Elaphe voorbij flitsen en in het bed kruipen. Stefano ziet het beest en schrikt zich rot. Kunnen we ons voorstellen. Later roept hij: Ik had wel dood kunnen zijn! Tja, geen beste keuze, of had die slang helemaal weggelaten of had die regel geschrapt.

De enige tv-man voor wie ik wat respect heb is Steve (we kennen hem beter als The Crocodile Hunter) van Discovery.
Oke, ik geef toe dat deze man heel gevaarlijk bezig is (zomaar op een krokodil springen), maar het is zijn werk. Steve laat verschillende soorten slangen zien en legt heel goed uit wat voor een slang het is en wat hij doet. Hij waarschuwt mensen, maar verteld ook welke soorten niets doen.
Heel goed!Een laatste voorbeeldje dan, de meeste slangen eten zoogdieren. Meestal muizen en ratjes. Zelfs krokodillen (door Anaconda's) en andere slangen, maar dat is niet zielig, want deze prooien zijn ook gemeen. Zij zijn vies, eng en slijmerig net als de slang, eigen schuld dikke bult zegt men. Maar ook, gnoe's, varkens, kippen, konijnen en noem maar op. Deze dieren worden gezien als lief, omdat ze een vacht hebben. Ze zijn zacht en pluizig. En door de stand van de ogen lijken ze wel op ons. En natuurlijk is het hartstikke zielig dat deze dieren zomaar vermoord en opgegeten worden door, enge slijmerige en gemene slangen. Maar helaas, dat is de natuur, en wij doen precies hetzelfde. Maar wij laten het vangen, het vermoorden en zelfs het snijwerk over aan iemand die daarvoor wordt betaald (Boeren, slachters en slagers zijn hier de engerds).

Wij kopen in de winkel een pakketje op maat, met vlees erin. Heerlijk dampend op je bord zo je mond in!
In feite zijn wij toch net zo slecht als die gemene slang?
 

 

Slangenpagina klik hier

 

Nieuwe pagina 1uw eigen startpagina

© copyright WorldwideBase 2005-2009