header dinos

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

 

Abelisauridae

 

terug naar het overzicht >>

 

De Abelisauridae is een groep vleesetende dinosauriŽrs die vrijwel alleen van de zuidelijke continenten bekend is: hun resten zijn gevonden in Zuid-Amerika, Madagascar en India.

Abelisauridae vallen vooral op door de uitsteeksels op hun korte, hoge kop. In Dino Argentino is een compleet skelet van de AbelisauriŽr Carnotaurus sastrei (zie foto) te zien, uit de Chubut-provincie van ArgentiniŽ. Met een lengte van 7 meter en een hoogte van 3,2 m was Carnotaurus een tamelijk grote vleesetende dinosauriŽr, bijna zo groot als Tyrannosaurus rex. De voorpoten van Carnotaurus waren niet erg groot. Met hun gespierde, soepele nek zullen ze hun prooi eenvoudigweg hebben kunnen doodschudden. Ook de leefgewoonten van Carnotaurus zullen dus veel op die van de Noord-Amerikaanse Tyrannosaurus geleken hebben, maar de Zuid-Amerikaanse Carnotaurus behoorde wel tot een heel andere groep.

Abelisauridae lijken nauw verwant aan Giganotosaurus, maar ook bij deze groep is een verdere studie van de precieze verwantschappen nog noodzakelijk.

 
 
   

Poolgebiedenuw eigen startpagina


© copyright WorldwideBase 2005-2009