header_science

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

 

Abydos

 

Egypte FORUM De Egypte pagina ...klik hier

 

Abydos was het hart van de cultus rond Osiris, de egyptische god van de dood. Volgens de mythologie was het hier dat het hoofd van Osiris, de god der doden, werd begraven, nadat zijn broer Seth hem had vermoord. Osiris andere lichaamsdelen werden door Seth over heel egypte verspreid. De godin Isis, Osiris' vrouw en zuster, verzamelde alle lichaamsdelen en stelde zijn lichaam weer samen. Op elke plek waar een lichaamsdeel gevonden werd, werd een tempel gebouwd.
Opgravingen hebben aangetoond dat hier de laatste faraos van het pre-dynastieke tijdperk liggen (rond 3000 voor Chr). De belangrijkste bezienswaardigheden in Abydos zijn de tempels van Sethos de eerste en Ramses II.

De Tempel van Osiris

Midden in een van de oudste faraonische begraafplaatsen ligt de tempel van Osiris, waar helaas niet meer veel van overgebleven is. De tempel was de belangrijkste Egyptische tempel en het mekka van de egyptische pelgrims uit de oudheid.

De Tempel van Sethos I

In deze tempel tref je zeer goed bewaarde reliŽfs aan, onder andere van de inwijdingsceremonie van Sethos I. De reliŽfs hebben prachtige details, en vooral de toenmalige mode wordt prachtig weergegeven. Ook de prachtige zijruimtes hebben bijzonder gedetailleerde en kleurrijke reliŽfs, onder andere van Horus.

Praktisch

Abydos - Dendera. 120 km 1,5 uur per bus
 

 

De Egypte pagina ...klik hier

 

Footer worldwidebaseuw eigen startpagina


© copyright WorldwideBase 2005-2009