header wonderen

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

 

 Angkor

 

 
   

Ta Prohm 


Row of giant statues


Angkor is n van de belangrijkste archeologische vindplaatsen in Azi. Het archeologische park beslaat meer dan 400 vierkante km en bevat unieke restanten van verschillende hoofdsteden van het Khmer keizerrijk, daterend van de negende t/m de vijftiende eeuw. Beroemde overblijfselen zijn o.a. de tempel van Angkor Wat en Angkor Thom en de Bayon tempel met zijn ontelbare gebeeldhouwde decoraties.
Angkor is de naam van de oude hoofdstad van het Khmer-rijk dat in de achtste eeuw na Christus werd gesticht. De vruchtbare aarde en de ingenieuze irrigatiesystemen legden de basis voor het rijk, dat zich in haar gouden periode over delen van Vietnam, China, Thailand, Laos en Cambodja uitstrekte. Op het hoogtepunt van haar bloei telde Angkor meer dan honderd tempels en was het het administratieve en religieuze centrum van het rijk. In de twaalfde eeuw woonden ruim een miljoen mensen in het gebied. Naast periodes van grote bloei en welvaart kende Angkor ook veel tegenspoed. Het Khmer-rijk telde veel machtige vijanden en Angkor werd meermaals bijna met de grond gelijk gemaakt. In de vijftiende eeuw verlieten de Khmer de stad en vestigden ze hun machtsbasis in Phnom Penh, de huidige hoofdstad van Cambodja. De jungle nam bezit van de stad en Angkor raakte eeuwenlang in de vergetelheid.
Begin de jaren 1900 ontdekte een Franse expeditie de overgroeide runes en bracht het vergane keizerrijk opnieuw in de belangstelling.

 
   

Footer worldwidebaseuw eigen startpagina


copyright WorldwideBase 2005-2009