header_science

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

 

Bedreiging dierenwereld

 

De dierenpagina ...klik hier

 

Met bedreiging begint het, met uitsterving eindigt het......

Dieren op uitgestrekte continenten en eilanden lopen gevaar uit te sterven. Neem de tijgers eens die vroeger door de grote delen van Rusland zwierven. Nu is alleen nog in het gebied van de Amoer de Siberische ondersoort over, en de aantallen daarvan zijn naar niet meer dan 180 a 200 geslonken. Het aantal Chinese tijgers in Zuid-China bedraagt naar verluidt nog maar 30 a 80. In Indo-China zal de tijger, binnen 10 jaar uitgestorven zijn schrijft de Londense Times. En in India, het woongebied van ongeveer twee derde van de tijgers van de wereld, zouden deze majestieuze dieren volgens schatting van de autoriteiten eveneens binnen een decennium uitgestorven kunnen zijn.

Het aantal neushoorns en jachtluipaarden neemt af. In China zwerven reuzepanda's in groepjes van huooguit tien dieren.
De boommarter is bijna uitgestorven in Wales en de kans bestaat dat de rode eekhoorn in de komende 10 a 20 jaar op misschien een paar eilandjes na uit engeland en wales verdwijnt.

In de Verenigde Staten zijn vleermuizen de meeste bedreigde zoogdieren op het land.
De vooruitzichten voor de Oceanen van de wereld zijn al niet minder somber. In "The Atlas of Endangered Spiece" worden zeeschildpadden als misschien wel de meest bedreigde groep zeedieren betiteld.

Met amfibieen schijnt het beter te gaan, hoewel volgens het blad "New Scientist" in de afgelope 25 jaar voor 89 soorten amfibieen het gevaar van uitsterven is toegenomen. Ook zo'n 11% van de vogelsoorten van de wereld worden met uitsterving bedreigd.
 

 

De dierenpagina ...klik hier

 

Footer worldwidebaseuw eigen startpagina


copyright WorldwideBase 2005-2009