header vogels

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

 

Bergeend

 
   
  De bergeend of tadorna tadorna
Zwerf- en standvogel; wintergast. De voor de bergeend zo typische kleur is te zien of de foto. Jonge vogels zijn lichter, hebben witachtige wangen en geen borstband. In de vlucht te herkennen doordat boven- en onderkant van de vleugels wit zijn op een donkere rand na. Het zijn zwijgzame vogels. Verspreiding en woongebied : bij ons als broedvogel langs de kust, in toenemende mate ook in het binnenland. In de Waddenzee tussen Weser en Eems verzamelen zich tussen juli en midden september rond de 100.000 bergeenden voor de rui. Voortplanting : broedt meestal in konijneholen. Acht tot tien eieren. Het vrouwtje broedt ongeveer dertig dagen. De jongen worden vaak door een aantal vrouwtjes gezamelijk verzorgd. Voedsel : kleine waterdieren.
 
   

Footer worldwidebase



uw eigen startpagina


copyright WorldwideBase 2005-2009