header vlinders

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

 

Bhutanitis Lidderdalei

 
   
 

 

 

Dit is de bekendste van de vier soorten van dit uitzonderlijke vlindergeslacht. Het verspreidingsgebied van deze vlinder strekt zich uit van Bhutan, noordelijk India, Nepal, Birma en Thailand tot China. In India is de vlinder wettelijk beschermd. De grootste bedreiging voor het behoud van deze vlinder is het op grote schaal kappen van de bomen in de wouden van Thailand. De vlinder vliegt in bosrijke gebieden in de Himalaya, die liggen op een hoogte van 1.500 tot 3.000 meter. Wanneer de vlinder stil zit, houdt hij zijn voorvleugels over de kleurrijke vlekken op zijn achtervleugels en is dan bijna niet te zien. Bij verstoring toont hij plotseling de felle kleuren op zijn achtervleugels om zijn belager af te schrikken. Hij krijgt dan de gelegenheid om weg te vliegen en is veel moeilijk te pakken te krijgen. De rupsen voeden zich met planten uit de familie van de Aristolochiaceae.

 
   

Footer worldwidebase



uw eigen startpagina


copyright WorldwideBase 2005-2009