header vogels

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

 

Boompieper

 
   
  De boompieper of anthus trivialis
Trekvogel van april tot oktober. Iets groter dan een mus. Bruinachtige vogel met gestreepte borst en relatief lange, lichte poten. De staartzijden zijn wit. Moeilijk te onderscheiden van de graspieper en andere piepers. Zit graag op alleenstaande bomen, vanwaar hij zijn karakteristieke zangvlucht start. Verspreiding en woongebied : heel Europa. Broedt in niet te dicht met bomen bezaaid open land, langs de bosrand en op open plekken in het bos; ook in het hooggebergte. Voortplanting : één tot twee legsels, tussen mei en juli. Het nest bestaat uit stengels en mos en is goed verstopt in het gras. De vijf tot zes eieren zijn bont gevlekt op een duidelijk gekleurde ondergrond. Alleen het vrouwtje broedt gedurende 12-14 dagen, waarna beide ouders de jongen 12 tot 13 dagen in het nest voeren. Voedsel : kleine dieren uit het weidegebied.
 
   

Footer worldwidebase



uw eigen startpagina


© copyright WorldwideBase 2005-2009