header vogels

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

 

Bosrietzanger

 
   
  De bosrietzanger of acrocephalus palustris
Trekvogel van mei tot september. Kleiner en slanker dan een mus. Korte, gelige bovenoogstreep. Gezang is zeer afwisselend en met talloze nabootsingen doorspekt; geen coupletten; vaak ook in de nacht. Verspreiding en woongebied : broedvogel in het midden, oosten en zuidoosten van Europa. Bij ons in het laagland soms talrijk voorkomend. Leeft in vegetatie van brandnetels, riet, heester en struiken. Graag bij water, maar ook in graanvelden en tuinen. Voortplanting : het nest wordt tussen stengels gevlochten, maar ook wel boven open water. Legtijd in mei - één legsel. Vijf tot zes eieren met donkere olijfgroene vlekken op een lichte ondergrond. De ouders broeden twaalf dagen en verzorgen de jongen nog 10-14 dagen in het nest. Voedsel : insecten, soms ook bessen.
 
   

Footer worldwidebase



uw eigen startpagina


© copyright WorldwideBase 2005-2009