header vogels

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

 

Braamsluiper

 
   
  De braamsluiper of sylvia curruca
Trekvogel van april tot oktober. Slanker dan een mus met een fijne snavel. Nog duidelijker dan bij de grasmus is hier het grijs van de kop afgetekend tegen het wit van de keel. Het gezang bestaat vooral uit een zacht kwetteren en alleen van dichtbij te horen voorstrofen, daarna een luid en houtachtig klinkende eindstrofe. Verspreiding en woongebied : van Oost-Europa tot Frankrijk verbreide vogel. Halfopen landschap of struiken, tuinen, parken, in het gebergte tot boven de boomgrens. Voortplanting : nest is vrij klein - legtijd eind april, begin mei. De vier tot zes eieren hebben een lichte ondergrond en zijn besprenkeld met een aantal kleuren. Ze worden elf tot twaalf dagen door beide ouders bebroed - de jongen verlaten het nest na tien tot elf dagen, maar kunnen dan nog nauwelijks vliegen. Voedsel : insecten, in de herfst ook bessen.
 
   

Footer worldwidebase



uw eigen startpagina


copyright WorldwideBase 2005-2009