header vogels

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

 

Bruine kiekendief

 
   
  De bruine kiekendief of circus aeruginosus
Trekvogel (maart tot oktober). Iets kleiner dan de buizerd, slanker en met smallere vleugels. Mannetjes hebben een lichtgrijze staart; vleugels aan de bovenzijde zijn gedeeltelijk bruin; verder lichtgrijs met zwarte punten. Een lichte kop. De vrouwtjes zijn donkerbruin; schouders, keel en kop licht. De jongen zijn donkerder dan de vrouwtjes, maar ze hebben geen lichte schouders. Alle kiekendieven zeilen met de vleugels in V-vorm boven hun lichaam (sterker dan de buizerd).
Verspreiding en woongebied : bijna geheel Europa in open land met rietrijk water. Voortplanting : nest in het riet of op hoogtes in het moerasland; soms ook in weilanden of op graanvelden. Legtijd : mei, juni - één legsel. De drie tot zeven witte tot blauwachtige eieren worden 31-36 dagen door het vrouwtje bebroed. De jongen zijn na ongeveer 40 dagen zelfstandig. Voedsel : kleinere zoogdieren en vogels.
 
   

Footer worldwidebase



uw eigen startpagina


© copyright WorldwideBase 2005-2009