header vlinders

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

 

Caligo atreus

 
   
 

 

 

Deze vlinder, die voorkomt van Mexico tot aan Peru, is een grote vertegenwoordiger van de familie van de uilvlinders. De vlinder is gemakkelijk te herkennen aan de oranje band over de vleugels. De grote vlinders hebben een opvallende baltsvlucht, waarbij ze constant om elkaar heen cirkelen. Vrouwtjes leggen na de paring hun eieren op musa en heliconia. Ze kunnen daardoor enorme schade aanrichten op plantages waar de banaan, die ook het het geslacht Musa behoort, wordt verbouwd. De eitjes worden altijd in kleine groepjes gelegd. De rupsen eten gezamelijk en vormen, als ze even niet eten, een soort kolonies van dicht opeengepakte rupsen. Als ze wat groter zijn zitten ze dan tegen de hoofdnerf van het blad. Tegen de avond komen ze tevoorschijn en eten van de bladrand, om zich in de ochtend weer veilig tegen de bladnerf te drukken. De vlinders, die in de ochtend- en avondschemering rondvliegen, leven van het sap van rottend fruit.

 
   

Footer worldwidebase



uw eigen startpagina


copyright WorldwideBase 2005-2009