header vlinders

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

 

Carcharodus alceae

 
   
 

 

 

Het kaasjeskruiddikkopje heeft een verspreidingsgebied dat zich uitstrekt van noordelijk Afrika via Europa tot in centraal AziŽ. Deze vlinder houdt van warmte. Op plaatsen waar hij vliegt, is er veel kale stenige grond aanwezig. Als hij gaat zitten, houdt hij zijn vleugels gespreid. Mede door zijn camouflagetekening valt hij dan nauwelijks op. Het kaasjeskruiddikkopje drinkt nectar uit bloemen van kruidachtige planten. De eitjes leggen ze op verschilldende soorten kaasjeskruid. De rupsen groeien snel. Er zijn jaarlijks twee tot drie generaties van deze vlinder. De volgroeide rups overwintert in een cocon. De vlinder zelf vliegt in tegenstelling tot de meeste andere dikkopjes over grote afstanden en weet veel nieuwe terreinen te koloniseren.

 
   

Footer worldwidebase



uw eigen startpagina


© copyright WorldwideBase 2005-2009