header_science

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

 

De piramide van Cheops
 Feiten over de binnenkant

 

Egypte FORUM De Egypte pagina ...klik hier

 

De ingang van de piramide die tegenwoordig wordt gebruikt is een kunstmatige ingang welke in 820 door kalief Al-Mamum werd gecreëerd. De oorspronkelijke ingang, een stenen draaideur, is zo slim gecamoufleerd dat deze van buitenaf nooit is ontdekt. Deze echte ingang voert direct naar een dalende en stijgende gang die elk een hoek van 26° met het grondvlak maken. De kalief kwam met grof geweld terecht in de dalende gang. Deze leidde naar een ondergrondse kamer welke recht onder de top van de piramide in de rotsbodem is uitgehouwen. In de gang vond hij tevens een rechthoekige granieten plaat. Toen er om die plaat werd heen gegraven ontdekte men een stijgende gang. Deze stijgende gang leidde naar de grote galerij. Een zijgang hiervan leidt naar een andere kamer (werd later Koninginnekamer genoemd) welke exact midden op de noord-zuid as is gelegen. De grote galerij eindigt in een klein vertrek dat de toegang tot weer een kamer ('de koningskamer') bewaakt. De kalief pakte zijn laptop en knutselde onderstaand schema in elkaar :-)

De grote galerij is 45 meter lang, 7,8 meter hoog en maakt een hoek van 26° graden met het grondvlak  De grote galerij loopt aan de bovenkant schuin af met overkragingen die elk ieder keer exact 7,5 centimeter over elkaar heen steken. Boven de derde laagkraag loopt een groef over de hele lengte van de grote galerij; op de vloer bevinden zich twee drempels met twee nissen.

De muren van het voorvertrek aan het einde van de grote galerij zijn bewerkt met groeven, waar 1 granieten plaat in bevestigd zit (met plaats voor vier platen); neergelaten zou deze plaat (platen) tot 7,5 centimeter onder het vloerniveau zijn gezakt en de koningskamer volledig afsluiten. In de koningskamer bevindt zich een granieten kist zonder deksel (aangeduid als Chufu’s graftombe)met de afmetingen 2,25 m bij 0,98 m bij 1,03 m. De gangen zijn volkomen recht ; alleen de dalende gang kent over een lengte van 45 meter (het gemetselde gedeelte) een halve millimeter afwijking; met het gedeelte van 60 meter daarbij wat is uitgehouwen in de harde rots is de totale afwijking 5 millimeter.
 

 

De Egypte pagina ...klik hier

 

Footer worldwidebaseuw eigen startpagina


© copyright WorldwideBase 2005-2009