header wonderen

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

 

 Chinese Muur

 

 
   

 


"A fortress tower covered by sands"
 

 

Chinese muur (Chin.: Wanli Changcheng, = muur van 1000 li; Mong.: Cagaan Cherem, = witte muur), ca. 2500 km lange muur in de Volksrepubliek China, tussen Jiayuguan (prov. Gansu) en Shanhaiguan (prov. Hebei) aan de Golf van Liaodong, tot 16 m hoog, aan de onderzijde 8 m, aan de bovenzijde 5 m breed.

De muur werd in 3de eeuw v.C. ten tijde van de Tj'in-dynastie gebouwd met gebruikmaking van diverse eerder aangelegde verdedigingswerken, waarvan sommige toen al een eeuw oud waren, en in de loop der tijden diverse malen uitgebreid en versterkt; in de huidige vorm stamt de muur grotendeels uit de 15de eeuw (Ming-dynastie). De muur bestaat op sommige plaatsen uit meerdere aftakkingen (bijv. ten noorden van Peking) en telt talrijke torens en versterkte poorten. Hij bestaat grotendeels uit aarde en löss; de delen bij Peking bestaan uit steen.
De belangrijkste reden voor de bouw van de muur waren de herhaalde invallen door de nomadenvolken (m.n. de Mongolen) die langs de noordgrens van het toenmalige China leefden. Thans zijn delen van de muur bij Peking opengesteld voor toeristen.

 
   

Footer worldwidebaseuw eigen startpagina


© copyright WorldwideBase 2005-2009