header wonderen

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

 

 Het Colosseum in
Rome

 

 
    

 In het jaar 72 na Christus gaf keizer Vespasianus opdracht om het Colosseum te bouwen, maar hijzelf heeft het nooit af gezien. Na zijn dood ging Titus, zijn zoon, verder met de bouw. Toen het Colosseum (het heette toen nog Amphitheatrum Flavium) klaar was, konden er ongeveer 55.000 tot 70.000 mensen in.

Het ontwerp was erg handig, het had 80 genummerde ingangen en trappen die naar verschillende verdiepingen gingen. Hierdoor kon iedereen in 10 minuten op zijn plaats zitten. De verdiepingen zijn ongeveer allemaal 12 meter hoog, met bogen van 6 7meter hoog en 4 meter breed. De 1e, 2e en 3e verdieping hebben Dorische, Ionische en Corinthische zuilen tussen de bogen. De 4e verdieping had helemaal geen bogen.

De 1e verdieping was voor de 14 groepen ridders, hoge edelen uit de Romeinse burgerij ( de equites). De 2e verdieping was voor de vrije burgers, kooplieden, handelaren en de 3e verdieping voor gewone burgers. De 4e verdieping was bestemd voor de vrouwen, zodat zij niet zoveel bloed zouden zien.

 
   

Footer worldwidebaseuw eigen startpagina


copyright WorldwideBase 2005-2009