header vlinders

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

 

Coscinocera hercules

 
   
 

 

 

De Herculesvlinder heeft zijn naam te danken aan het feit dat het één van de grootste vlinders ter wereld is. Hij komt voor op Papoea Nieuw-Guinea en in het noordelijk deel van Australië. Vrouwelijke exemplaren hebben bijzonder brede vleugels, terwijl de mannetjes opvallen door de extreem lange staarten aan de achtervleugels. De vlinders vliegen voornamelijk tijdens de nacht. De voedselplanten van de rupsen zijn Homolanthus en Dysoxylum. Niet alleen de vlinders zijn erg groot, ook de rupsen kunnen enorme afmetingen bereiken. Herculesrupsen met een lengte van zo'n zeventien cm. zijn geen uitzondering.
 

 
   

Footer worldwidebase



uw eigen startpagina


© copyright WorldwideBase 2005-2009