header_science

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

 

Dahab

 

Egypte FORUM De Egypte pagina ...klik hier

 

De door de IsraŽli's gestichtte badplaats Dahab ademt nog altijd de hippie sfeer uit de jaren zeventig uit. Toen, tijdens de Israelische bezetting van de SinaÔ, was deze bedoeÔenenoase een bijzonder populaire vakantiebestemming bij jongeren die in een kibboets in IsraŽl werkten. In feite bestaat de plaats uit twee dorpjes, het BedoeÔenen dorp Assalah in de zuidelijke helft en het zaken- en administratiecentrum Dahab in het noorden. Het dorp ligt op een uur rijden van het vliegveld van Sharm El Sheik en op twee uur rijden van Taba.

bedoeÔnen Dahab heeft veel meer charme dan bouwputten als Hurghada. De plaats ligt op een landtong die twee baaien begrenst. Het strand is van een bijzonder fijn goudkleurig zand, dat de oorsprong schijnt te zijn van de plaatsnaam Dahab, dat in het Arabisch 'goud' betekent. Direct achter Dahab ligt een uitgestrekt palmbos. Het vakantieoord telt talloze winkeltjes, diverse middenklasse- en lowbudget hotels, een groot aantal restaurants langs het strand en een bijna evengroot aantal duikcentra. In de Sinai-woestijn achter Dahab zijn diverse interessante excursies mogelijk.

zacht koraalDuiken & Snorkelen

wrakduiken in de Rode Zee Door de riffen direct voor Dahab, en het nabijgelegen Blue Hole en de Canyon is de plaats een populaire bestemming bij duikers en snorkelaars. Helaas kan het zicht onderwater bij Dahab slecht zijn, en soms zelfs niet veel verder dan vijf meter ver reiken. De oorzaak hiervan is een soort algen/wier deken die de bodem op een diepte tussen de 10 en 25 meter bedekt. Bij wind en sterke stroming kan de zee door deze algen en zand behoorlijk troebel worden.

De Blue Hole is een meer dan 50 meter diepe put in het rif, die onderaan in open verbinding met de zee staat. Een afdaling in deze tunnel is voorbehouden aan goed getrainde en zeer ervaren duikers. Zonder een speciaal aangepaste duikuitrusting is de doorgang onverantwoord.
Dichter bij de grens met IsraŽl ligt het Koraaleiland waar de kruisvaarders een fort hebben gebouwd. De ruÔnes kan men nog steeds bewonderen.

Hotels in Dahab

Hoewel er sinds kort vlakbij Dahab luxe hotels zijn gebouwd, is Dahab met zijn vele lowbudget onderkomens en de lig-, zitkuilen aan het water meer terrein van de backpacker, in tegenstelling tot Sharm el-Sjeikh, dat zich meer richt op de veelsterren toerist.
 

 

De Egypte pagina ...klik hier

 

Footer worldwidebaseuw eigen startpagina


© copyright WorldwideBase 2005-2009

 

 

Reizen in Egypte

 FORUM

 


 
de pyramides bij Cairo De piramides van het Gizeh Plateau
sakkara De necropolis van Sakkara
Abu Simbel Abu Simbel
Luxor Luxor
beeld van de valkgod Horus Edfu
de tempel van Esnazacht koraal Esna
Zuilengalerij Kom Ombo De Dubbeltempel van Kom Ombo
vallei der Koningen Vallei der Koningen
uitzicht vanaf de Gebel Musa Mozesberg (Gebel Musa)
 
 
 
 
   
Heb je vragen, laat ze hier horen op ons Forum.