header vragen

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

 

 Dieren inleiding 2

 
   
Hoe zit het met het vogelbekdier ? Er zijn ook zoogdieren die net als vogels uit een ei komen, maar daarna net als andere zoogdieren met melk worden grootgebracht. Het vogelbekdier is er een voorbeeld van.
Hoeveel soorten vogels kent
men ?
Het totale aantal verschillende vogelsoorten dat wij kennen bedraagt ongeveer 8600.
Waaruit bestaan veren ? Vogelveren bestaan uit dezelfde stof als onze nagels en haren. Die stof wordt keratine genoemd. Ook een vogelsnavel bestaat uit keratine. Veren en snavels groeien net als onze haren en nagels. Een vogel behoeft echter zijn veren noch zijn snavel te laten knippen. Oude, afgewerkte weren vallen uit en de snavel slijt af in dezelfde mate als waarin hij weer aangroeit, zodat hij ongeveer dezelfde omvang behoudt.
Hoe zit het met zeeanemonen ? Maar die behoren toch tot de plantenwereld en niet tot de dieren ? Mis. Een zeeanemoon is een dier dat op de zeebodem leeft en tentakels (vangarmen) heeft die er als bloemen uitzien. Met die tentakels vangt de zeeanemoon kleine diertjes of voedseldeeltjes waarmee hij zich voedt.
Welk dier is voor de mens het gevaarlijkst ? Het gevaarlijkste dier voor de mens is de kleine gifkikker uit Zuid-Amerika. De huid van deze kleine kikkers bevat het krachtigste bekende gif. En kikkertje bevat voldoende gif om honderden mensen te kunnen doden. En ze worden 'pijl'gifkikkers genoemd omdat de Indianen deze kikkers gebruikten om er de punten van hun pijlen mee in te smeren.
Zijn er dieren die zonder water kunnen leven ? Allerlei dieren leven in de woestijn, waar geen water voorhanden is om te drinken. Wij mensen zouden er al spoedig van de dorst omkomen, maar kleine woestijndieren zoals woenstijnspringmuizen en buidelratten hebben veel minder water nodig om te kunnen overleven. Zij krijgen al wat ze nodig hebben uit planten of dierlijk voedsel dat ze eten. Ze behoeven in het geheel niet te drinken. Kamelen kunnen grote woestijngebieden doorkruisen omdat ze langdurig zonder water kunnen. Maar ze moeten toch nu en dan water hebben, en ze drinken dan een heleboel als ze water vinden.
Waaruit bestaat bont ? Bont is een dikke haarvacht die vele zoogdieren bedekt. Gewoonlijk is dergelijk haar vrij kort. Tussen de haren blijft lucht hangen en lucht isoleert. Zo kunnen die dieren door hun bontvacht warm blijven.
 
   

Footer worldwidebaseuw eigen startpagina


copyright WorldwideBase 2005-2009