header vragen

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

 

 Dierennamen

 
   
Wat voor soort dier is een zeepaardje ? Een zeepaardje is wel een heel merkwaardig dier. Het leeft in zee en zijn kop heeft veel weg van een paardenhoofd. Het beestje is echter heel wat kleiner dan zijn landelijke naamgenoot, niet langer dan vijftien cm. Hij heeft een krulstaart, geen pootjes en hij zwemt rechtstandig, waarbij het zeepaardje de vin op zijn rug gebruikt. Die vin herinnert eraan dat het diertje een vis is, in feite een zeer bijzondere en mooie vis.
Welke vogel heet houtpikker ? In het Engels en Amerikaans is dat onze specht. In die landen noemt men hem naar zijn bezigheid woodpecker of houtpikker of houtklopper. Je kunt ze in een stil bos duidelijk horen hameren, als ze met grote snelheid met hun snavel ( 5 tot 15 maal per seconde) het hout uitbeitelen. De spechten maken hun nest in de gaten. Ook tikken ze wat minder fel om insecten van onder de bast van bomen naar buiten te lokken, om ze dan te verschalken.
Welk dier wordt voornamelijk welp genoemd ? Een welp is het jong van een leeuw en een leeuwin. Leeuwen leven groepsgewijs. Het is niet altijd een gezin van vader en moeder plus welpen. Zo'n groep kan bestaan uit verschillende volwassen leeuwen en leeuwinnen met hun kroost. Elke groep leeuwen heeft haar eigen leefgebied of territorium.
Wat is een galago ? Een galago is een bevallig harig diertje met grote ogen, handen en voeten die op die van de mens lijken. Het is een aapje, dat in de wouden in Afrika leeft. Overdag verbergen ze zich en groepen slapend bijeen. Ze gaan naar buiten als de nacht valt, zwaaiend door de bomen op zoek naar insecten. De grootste galago is niet groter dan een eekhoorntje.
Wat voor soort dier is de reuzenpanda ? De reuzenpanda is een zeldzaam en ongewoon dier. Het leeft in afgelegen gebieden in China en voedt zich voornamelijk met bamboescheuten (jonge bamboesprieten). De reuzenpanda ziet eruit als een middelgrote zwart-met-witte (speelgoed)beer. In werkelijkheid is hij geen gewone beer, maar verwant met de wasbeer.
 
   

Footer worldwidebaseuw eigen startpagina


copyright WorldwideBase 2005-2009