header_science

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

 

Dierenwereld

 

De dierenpagina ...klik hier

 
Science & Nature
0  
  Inhoud onze dierenwereld
 Onze dierenwereld  
dierenrijk buideldieren
geleedpotigen geledewormen
gewervelde dieren hondachtigen
insecten katachtigen
knaagdieren landroofdieren
nachtdieren primaten
reptielen roofdieren
vissen weekdieren
zeeroofdieren zoogdieren

 
Zoogdieren
De grootste dieren die momenteel op aarde leven, zoals de reusachtige walvissen en olifanten, zijn zoogdieren.  De blauwe vinvis is het grootste dier dat ooit heeft geleefd
  Vogels
Vogels zijn net als zoogdieren warmbloedige gewervelde dieren met longen en een hart met twee boezems en twee kamers. Als lichaamsbeharing hebben ze  een verenkleed.
Vissen
De grootste dieren die momenteel op aarde leven, zoals de reusachtige walvissen en olifanten, zijn zoogdieren.  De blauwe vinvis is het grootste dier dat ooit heeft geleefd
  Insecten en spinnen
Insecten en spinnen behoren tot de groep van de geleedpotigen. Het zijn gelede, ongewervelde dieren, die gelede poten en een uitwendig skelet hebben.
Lagere Dieren
Met de term 'lagere dieren' worden alle ongewervelde dieren samengevat die niet tot de insecten of spinnen behoren.
  Uitgestorven Dieren
In tegenstelling tot prehistorische dieren, bedoelt men met 'uitgestorven dieren' dieren die tegelijkertijd met de mens geleefd hebben.
 
Dierengedrag
De wetenschap van het dierengedrag, ethologie of gedragsonderzoek genoemd, onderzoekt thema's zoals: hoe en hoelang slapen dieren?
Natuurbescherming en  Soortbescherming
We moeten beseffen dat het meeste dat we weggooien in feite niet verdwijnt, of het nu afval in zee betreft of gassen in de atmosfeer.
Leefgebieden op aarde
Alle in het wild levende dieren en planten leven in specifieke leefomgevingen of biotopen, waar de heersende omstandigheden met de behoeften van de desbetreffende soorten overeenkomen.
Reptielen
De Reptielen ontstonden in het Boven-Carboon (ca. 260 miljoen jaar geleden). Zij onderscheidden zich van de andere in die tijd levende gewervelde dieren (de Vissen en de AmfibieŽn) door hun verhoornde huid en hun eieren met een verhoornde of kalkachtige schaal.
AmfibieŽn
Alle hondenrassen
  Alle raskatten
  Vlinders
 

De dierenpagina ...klik hier

 

Footer worldwidebaseuw eigen startpagina


© copyright WorldwideBase 2005-2009