header vragen

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

 

 Dierlijke verschillen

 
   
Wat is het verschil tussen een dolfijn en een bruinvis ? Dolfijnen en bruinvissen zijn grote dieren die in zee maar ook in rivieren leven. Feitelijk zijn ze kleine walvissen, maar ze moeten op regelmatige tijden ook boven water komen om adem te halen. Dolfijnen hebben een snuit of bek die wel tweehonderd tanden bevat, maar bruinvissen hebben afgeronde koppen zonder uitstekende snuit of bek.
Hoe kun je een rob van een zeeleeuw onderscheiden ? Er zijn twee hoofdverschillen tussen robben en zeeleeuwen. Een zeeleeuw heeft oren, een rob niet. Verder kan een zeeleeuw zich over land (strand) bewegen met al zijn vier vinnen, maar een rob kan dit slechts met zijn twee voorste vin-poten.
Wat is het verschil tussen een insect en een spin ? Het voornaamste verschil is dat insecten (gewoonlijk) zes poten hebben en een spin heeft er acht. Maar er zijn ook andere verschillen. Veel insecten hebben vleugels, spinnen niet, en vele spinnen weven webben, wat insecten nu weer niet doen.
Wat is het verschil tussen een alligator en een krokodil ? Door naar de kop te kijken kun je een alligator van een krokodil leren onderscheiden. Een alligator heeft een brede, ronde snuit, terwijl de snuit of bek van een krokodil dunner en puntiger is. Ook het gebit verschilt. De lange vierde tand aan beide zijden van de onderkaak kan buiten die kaak worden gezien als een krokodil zijn bek sluit. Als een alligator zijn bek houdt, is die tand in de bek verborgen. In het wild komen alligators slechts voor in kleine gebieden in de Verenigde Staten en China. Krokodillen zijn veel minder zeldzaam.
Wat is het verschil tussen een kikker en een pad ? Het verschil kun je zien aan de huid. Over het algemeen heeft een kikker of kikvors een vochtige, gladde, glimmende huid, terwijl de huid van een pad droog, dof en ruw of met bobbeltjes bedekt is. Verder kunnen kikkers goed springen en padden niet.
 
   

Footer worldwidebaseuw eigen startpagina


copyright WorldwideBase 2005-2009