header vogels

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

 

Europese kanarie

 
   
  De Europese kanarie of serinus serinus
Trekvogel van maart tot oktober. De kleinste bij ons inheemse vinkachtige. Enigszins rond lichaam; korte, stevige, kegelvormige snavel. Fel geel gekleurde kop, keel, borst, stuit en bovenoogstreep. Het gelige verenkleed is donker gestreept. En gele vleugelband in de donkere vleugels. De gelijkende groenling heeft geen enkele zwarttekening op borst en rug. Zingt meestal vanaf hoog gelegen plaatsen (dakantennes) of tijdens de wat dartelende zangvlucht. Verspreiding en woongebied : midden en zuiden van Europa. Bij ons nergens in grote aantallen; enkele exemplaren overwinteren hier. Leeft in het open bouwland, in parken en tuinen. Voortplanting : het nest wordt zorgvuldig ingevlochten in struiken, bomen of klimplanten. Legtijd is mei tot juli - meestal twee legsels per jaar. Drie tot vijf eieren, teergroen tot blauwig met rode of lichtlila vlekjes. Het vrouwtje broedt 12-14 dagen; de jongen worden 14-16 dagen door de ouders in het nest gevoederd en daarna nog n week daarbuiten verzorgd. Voedsel : zaden; in de zomer ook nog insecten.
 
   

Footer worldwidebase



uw eigen startpagina


copyright WorldwideBase 2005-2009