header vogels

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

 

Fluiter

 
   
  De fluiter of phylloscopus sibilatrix
Trekvogel van april tot september. Kleiner dan een mus. Lange vleugels en een korte staart. Vaak een zangvlucht van tak tot tak. Verspreiding en woongebied : heel Europa. In het laagland vooral in beukenbossen, maar ook wel in andere loofbossen, vaak met een ondergroei van varens. Voortplanting : nestelt in een holvormig nest op de grond. Vanaf medio mei worden de eieren gelegd - één tot twee legsels - vijf tot zeven witachtige eieren, met bruine en roodachtige vlekken. Het vrouwtje broedt dertien tot veertien dagen en beide ouders verzorgen de jongen 11-12 dagen in het nest. Voedsel : insecten en spinachtigen.
 
   

Footer worldwidebase



uw eigen startpagina


© copyright WorldwideBase 2005-2009