header bloemen planten

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

 

Geranium

 

Bloemen en planten overzicht >>

 
Geranium sanquineumEen sterke en lang bloeiende tuinplant is de ooievaarsbek. Geranium is de botanische naam. Van Geranium zijn heel veel soorten vaste planten bekend. Een bekende soort is uiteraard de geranium die weliswaar in het Nederlands zo heet, maar in het Latijn toch echt alleen maar bekend is als Pelargonium.

Deze potplant met z'n felrode, roze of witte bloemen komt in de vensterbank terecht of moet als 'eenjarig' perkgoed z'n leven slijten in bloembak of borderrandje.
Bijna alle geraniums hebben als vaste plant wel een typisch geurtje in hun klieren. Het aardige ervan is dat maar weinig insecten die geur op prijs stellen. Vooral muggen moeten daar niet zoveel van hebben. Desondanks wordt Geranium druk bevlogen door bijen en hommels. De lange bloei in de zomer staat daar garant voor.

Bijna alle gekweekte Geraniums hebben hun oorsprong binnen Europa. Van nature groeien ze in het laaggebergte en zijn dan vaak te vinden in velden met steenafstortingen. In de tuin groeien ze het beste op humusrijke zandgronden. Volle zon of halfschaduw is favoriet. De groeiwijze van Geranium is vergelijkbaar met die van het parapluplantje Heuchera. De stengels groeien plat over de grond en richten zich aan het uiteinde op. Daar waar de grond geraakt wordt, groeien wortels uit de stengel. Ieder jaar groeit Geranium flink uit, zodat veel stengels met wortels ontstaan. Vermenigvuldiging is dan ook heel eenvoudig. Snij de stengel door en plant die weer in de grond. De plant groeit verder alsof er niets gebeurd is.
 
 
   

Poolgebiedenuw eigen startpagina


copyright WorldwideBase 2005-2009