header vogels

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

 

Grasparkiet

 
   
  Grasparkiet - grijsvleugel hemelsblauwDe vogelsoort Melopsittacus undulatus uit de onderfamilie Echte papegaaien uit de familie Papegaaien. Deze 18 cm lange soort werd in 1840 voor het eerst levend uit AustraliŽ naar Engeland gebracht. Sindsdien kweekt men deze parkiet. Er zijn vele kleurvariaties van bekend. Nog altijd is het een veelgeziene voliŤrevogel.
De Australische grasparkiet is een van de 326 soorten lori's, papegaaien en kaketoes van de familie Psittacidae. De grasparkiet is gemakkelijk in gevangenschap te houden.
De grasparkiet, die tot de papegaaien behoort, is oorspronkelijk afkomstig uit AustraliŽ. Daar komt hij ook nu nog veel voor. Deze kleine, slanke vogels leven in groepen en ze gaan gezamenlijk op zoek naar voedsel en water. De in het wild levende grasparkiet is groen van kleur en hij heeft gele kop- en nekveren. Op de kop, aan de bovenkant van het lichaam en op de vleugels heeft de parkiet zwarte, golvende lijnen. Door kweken en kruisen kan men nu kiezen tussen witte, gele blauwe en roze dieren. Grasparkieten zijn de bekendste en meest voorkomende vogels in kooien en voliŤres. Ze zijn gemakkelijk te houden en ze zijn zeer sociaal en actief. Verder laat hij zich gemakkelijk africhten. In de vrije natuur broeden grasparkieten het hele jaar door, bij voorkeur na het regenseizoen. Door de regen kunnen ze over voldoende voedsel beschikken. Ze leggen 4-8 witte, ronde eieren in een holle boom.
 
   

Footer worldwidebaseuw eigen startpagina


© copyright WorldwideBase 2005-2009