header_science

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

 

Groeiende Bezorgdheid

 

De dierenpagina ...klik hier

 

Hoeveel diersoorten sterven er elk jaar uit? Het antwoord hangt af van de deskundige aan wie u het vraagt.
Hoewel wetenschappers van mening verschillen, erkennen zij allemaal wel dat veel soorten gevaar lopen uit te sterven.
De ecoloog Stuart Pimm merkt op "De controverse over de snelheid waarmee wij [soorten] verliezen, is in wezen een debat over onze toekomst." Hij voegt eraan toe "De afgelopen eeuwen hebben wij het tempo waarin soorten uitsterven tot ver boven het natuurlijk tempo verhoogd. Onze toekomst is als gevolg daarvan armer."

Onze planeet, Aarde, is te vergelijken met een huis. Sommige mensen die om bedreigde soorten geven, studeren ecologie, een term die in de tweede helft van de negentiende eeuw werd afgeleid van het griekse woord oi'kos "een huis".
Deze tak van wetenschap houdt zich bezig met de betrekkingen die organismen onderhouden met hun omgeving.
De negentiende eeuw gaf een groeiende belangstelling voor natuurbehoud te zien, ongetwijfeld vergroot door berichten over uitstervende soorten. In de verenigde Staten leidde dit tot de instelling van nationale parken en beschermde gebieden waar dieren een toevlucht wordt geboden. Op het ogenblik zijn er wereldwijd naar schatting 8000 internationaal erkende gebieden waar dieren in het wild worden beschermd. Samen met nog eens 40.000 locaties ter instandhouding van natuurlijke woongebieden vormen ze bijna 10 procent van het landgebied van de wereld.
 

 

De dierenpagina ...klik hier

 

Footer worldwidebaseuw eigen startpagina


copyright WorldwideBase 2005-2009