header vragen

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

 

 Grootste, snelste, langste en kleinste dier 2

 
   
Kan 's werelds grootste vogel wel vliegen ? De grootste vogel ter wereld is veel te groot om te kunnen vliegen. Het is de struisvogel, die op de graslanden van Afrika leeft. Hij heeft staande een hoogte (lengte) van meer dan 2,5 meter en zijn gewicht bedraagt 150 kilogram of nog meer.
Welke vogel heeft de grootste vleugelspanwijdte ? De reuzenalbatros heeft de grootste vleugelspanwijdte : deze kan tot bijna vier meter bedragen.
Hoe klein is de kleinste
vogel ?
Het kleinste vogeltje is zo klein dat het niet meer weegt dan een klontje suiker. Het is de hommel- of dwergkolibrie, zo genoemd omdat zijn lichaampje zowat even groot is als dat van een hommel. Zelfs met zijn lange snavel en staart meet hij niet meer dan zes cm.  Het diertje leeft op Cuba.
Hoe ver reizen vogels
soms ?
De vogel die de verste reizen maakt is de noordse stern. Hij vliegt elk jaar heen en weer tussen het noord- en zuidpoolgebied. Wel een enorme trektocht dus. Elke reis heeft een lengte van ongeveer 19.000 kilometer.
Hoe hoog kunnen vogels vliegen ? Mensen die de Mount Everest beklommen hebben nog vogels gezien op een hoogte van 8200 meter. Ook vanuit vliegtuigen zijn wel vogels op die toch grote hoogte waargenomen.
Hoe lang is de langste
slang ?
De op n na langste is de koningspython, die in het zuidoosten van Azi voorkomt. Deze slang kan een lengte van tien meter bereiken. De slang is niet giftig, maar wurgt zijn prooi. De slang wikkelt zich om het lijf van zijn prooi tot deze stikt. De langste slang is echter de anaconda. Een reuzenslang die in moerassen en rivieren van Zuid-Amerika voorkomt. Het is een groene wurgslang met zwarte vlekken op de rug en kan een lengte van wel elf meter bereiken.
Welk dier heeft de langste neus ? De langste neus van alle dieren heeft een lengte van om en bij de twee meter. Die neus of slurf behoort toe aan de olifant. Met deze slurfneus kan hij niet alleen ruiken en ademhalen, maar ook drinken en zich met water of zand besproeien, voedsel naar zijn bek brengen en zijn vijanden hardhandig aanpakken.
 
   

Footer worldwidebaseuw eigen startpagina


copyright WorldwideBase 2005-2009