header dinos

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

 

Guaibarasauridae

 

terug naar het overzicht >>

 
De familie Guaibarasauridae is alleen bekend van Guaibasaurus candelariai, een voorouder van de hagedisheupdinosauriŽrs.
Van Guaibasaurus zijn niet meer dan twee incomplete skeletten gevonden (in BraziliŽ), wat een nauwkeurige plaatsing in de dinosauriŽrstamboom erg lastig maakt.
Volgens de paleontologen die het fossiel in 1999 als eersten beschreven, was Guibasaurus nog iets primitiever dan Herrerasaurus, en moet het dier vlak bij de splitsing tussen de Prosauropoda en de Theropoda geplaatst worden.
Omdat delen van het bekken en de ledematen zijn teruggevonden, kan worden vastgesteld dat Guaibasaurus op zijn achterpoten liep. Over de leefwijze van deze dinosauriŽr is nog maar weinig bekend, omdat grote delen van het skelet ontbreken.
Een onderzoeker van de universiteit van Bristol stelde onlangs voor om Herrerasaurus en Guaibasaurus in de stamboom om te wisselen, waarbij Guaibasaurus de direkte voorouder van de vleesetende dinosauriŽrs wordt. Over de vroegste evolutie van de dinosauriŽrs bestaan nog veel vragen, die met meer onderzoek en betere vondsten misschien beantwoord kunnen worden.

 

 


 

 
   

Poolgebiedenuw eigen startpagina


© copyright WorldwideBase 2005-2009