header insecten

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

 

Hoornaar

 
   


Dit is de grootste inheemse plooivleugelwesp (20 tot 35 mm.). Is ook te herkennen aan het roodbruine borststuk.
Verspreiding : in heel Europa in loofwouden, tuinen, struweelrijke gebieden. De bevruchte wijfjes overwinteren en beginnen in het voorjaar met de bouw van een nest in boomholten, nestkasten, of in daken. De gebruikte bouwmaterialen : gekauwd hout met speeksel. Werksters verbreden het nest tot een diameter van wel zeventig cm. Er kunnen dan zo'n vijfduizend wespen in.
 
   

Footer worldwidebase



uw eigen startpagina


copyright WorldwideBase 2005-2009